Elk jaar krijgen ongeveer 5% van de mensen in Nederland een depressie

In Nederland krijgt jaarlijks 5% van de mensen te maken met een depressie. Verschillende behandelingen voor depressie zijn momenteel beschikbaar waarbij het behandelresultaat kan wisselen per patiënt. We weten dat sommige patiëntkenmerken (zoals bijvoorbeeld leeftijd, ernst van de aandoening, ziektegeschiedenis, steun van de omgeving) van invloed kunnen zijn op het behandelresultaat. Het I-SHARED project is een onderzoeksproject en richt zich op het samen beslissen van patient en behandelaar binnen de psychiatrie afdeling van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

De Uitdaging

Binnen dit project ligt de focus op de ontwikkeling van een instrument waarin de ondersteuning van de behandelkeuze voor depressie centraal staat. Het I-SHARED instrument maakt gebruik van diverse socio-demografische en klinische gegevens om tot een gepersonaliseerd overzicht van mogelijke behandelingen te komen. De uitdaging binnen dit project was hoe je deze data combineert in een goed machine learning model die vervolgens automatisch een gepersonaliseerd rapport gegenereerd die de patient en behandelaar vervolgens kunnen gebruiken om het behandelplan te kiezen.

De Oplossing

Researchable heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van een op machine learning-gebasseerde beslissingstool. Daarnaast heeft Researchable een microservice architectuur structuur geleverd voor het genereren van visualisaties en rapportages voor patienten en behandelaars. Aan de hand van deze gepersonaliseerde rapportages gaan de behandelaar en de patient samen in gesprek om te kijken wat een goede richting van behandeling zou kunnen zijn.

eduard-avatar-bg-gray

Laten we het hebben over jouw volgende data-innovatie

Vrijblijvend introductiegesprekVoorstel voor een meeting binnen 12 uur