DienstenSoftwareontwikkeling

Partner in software-ontwikkeling

Maak impact in een wereld vol met data. Bij Researchable zijn we sterk in het ontwikkelen van software met impact. We bedenken, ontwerpen en realiseren softwareapplicaties waarin data, technologie en algoritmen centraal staan. We geloven dat de beste applicaties gebouwd worden in samenwerking met gebruikers. Daarom werken we met user-centered design, zodat onze applicaties naadloos aansluiten bij de behoeften van jouw organisatie.

/assets/rocket-svg.svg

Onze diensten voor softwareontwikkeling

Til jouw organisatie naar een hoger plan met hoogwaardige software

Applicatie ontwikkeling

Applicatie ontwikkeling

Architectuur ontwikkeling

Architectuur ontwikkeling

Automatisering van infrastructuur

Automatisering van infrastructuur

API-ontwikkeling

API-ontwikkeling

Software-onderhoud

Software-onderhoud

DevOps

DevOps

Software op maat

Software die precies aansluit op jouw processen en situatie. We ontwikkelen volledig op maat gemaakte applicaties die voldoen aan de unieke behoeften van jouw organisatie. Denk bijvoorbeeld aan data-intensieve applicaties die beslisprocessen verbeteren, bedrijfsprocessen automatiseren of gebruikerservaringen personaliseren. We denken graag met je mee.

Platformontwikkeling

Bij Researchable begrijpen we het belang van een centraal platform waarop verschillende databronnen samenkomen. Deze data maken we eenvoudig toegankelijk voor bijvoorbeeld interne medewerkers, klanten en andere stakeholders. Door onze data-analyses en overzichtelijke dashboards spelen we in op de informatiebehoefte van diverse gebruikers. En we maken het gemakkelijk om nieuwe technieken zoals AI toe te passen op jouw data.

Een stevige technologische basis

Bij Researchable werken we met de nieuwste technologieën en frameworks om ervoor te zorgen dat jouw softwareapplicatie een stevige technologische basis heeft. We streven naar veiligheid, stabiliteit en schaalbaarheid, zodat jouw applicatie kan groeien met je organisatie en de veranderende behoeften van de gebruikers. Om de kwaliteit van onze code te garanderen en risico’s te minimaliseren, maken we gebruik van automatisch testen, monitoring, code reviews en CI/CD. Ook zijn we ISO-27001- gecertificeerd, wat de hoogst haalbare norm is op informatiebeveiliging.

Herbruikbare bouwblokken

Software op maat betekent niet automatisch hoge kosten en een lange doorlooptijd voor jouw organisatie. Bij Researchable maken we steeds vaker gebruik van herbruikbare bouwstenen die we in andere projecten al ontwikkeld hebben. Dit zijn modulaire softwarecomponenten die we eenvoudig kunnen toepassen in jouw applicatie. Zo besparen we samen waardevolle tijd en middelen.

Onze werkwijze

Ontdekken
Ben je benieuwd hoe data-innovaties jouw organisatie kunnen versterken? We plannen altijd eerst een inspiratiesessie. Daarin brengen we samen de uitdagingen en de impact van mogelijke oplossingen in kaart. Dit doen we door de situatie te analyseren met onze vijf kernvragen en user story mapping, wat leidt tot een functioneel ontwerp.
Overwegen
Na positieve feedback in de ontdekfase maken we een gedetailleerde uitwerking van het project. Dit omvat onze werkwijze en de verwachtingen van de samenwerking. Ook definieren we de 'definition of impact' om vast te stellen wanneer de applicatie meerwaarde heeft.
Ontwerpen
We kunnen van start! Stap voor stap werken we het ontwerp verder uit. We werken samen met designers om visuele prototypes van de software te maken. Hierin houden we rekening met de huisstijl van je organisatie. We stemmen verwachtingen af over communicatie, planning en ISO27001 informatiebeveiliging. We stellen een ‘definition of done’ vast om duidelijkheid te bieden over wanneer een ontwerpelement of prototype als voltooid wordt beschouwd.
Ontwikkelen
We ontwikkelen de applicatie iteratief met Scrum. Elke twee weken bespreken we de voortgang en passen we aan waar nodig om aan de behoeften te voldoen. We werken naar de livegang van het MVP toe, verzamelen feedback en ontwikkelen de applicatie verder. Onze engineering standaarden omvatten automatisch testen, code reviews, CI/CD, en Infrastructure as Code. We hanteren een 'definition of done' om te bepalen wanneer een ontwikkelingsfase of functie volledig is afgerond en klaar is voor de volgende fase.
Onderhouden
Na implementatie van de applicatie bespreken we het onderhoud via een service-level-agreement en onderhoudscontract. Dit omvat afspraken over service levels, onderhoud, hosting, monitoring en support. Gedurende het gehele proces ligt de focus op beveiliging, ondersteund door onze ISO27001-certificering en de NEN-7510 standaard.

Software development stack

Hier vind je onze technology stack: de programeertalen, frameworks, databases en front-end en back-end tools die we gebruiken in onze projecten. Staat de jouwe er niet bij? Informeer naar de mogelijkheden, want we leren voortdurend dingen bij. Softwareontwikkeling en data-innovatie staan tenslotte nooit stil!

Ruby on Rails
TypeScript
NextJS
Azure
React
Neo4j
Kubernetes
Databricks
Terraform
Python
MongoDB
Docker
Slack
Tailwind
Go
JavaScript
Gitlab
R
In elk project bepalen we de 'wat' en het 'waarom': wat is het probleem dat we oplossen, wat is de oplossing die we bieden, en waarom is dat waardevol? Zo zorgen we ervoor dat elk project impact heeft, binnen de tijd en binnen het budget.
mario-blog-picture
Mario Rios-Lead developer bij Researchable